måndag 5 maj 2014

Lidköping 140504

18 metare på plats när västsvenska meteserien deltävling 1 fiskades. Då det fortfarande är kallt på morgonkvisten tillsammans med nordlig vind och skuggan under träden gjorde att de flesta bar vintermundering.

Så fisket, tvärnit direkt i starten och då jag inte såg böjda spön åt vare sig vänster eller höger utom Challes löjspö som fick jobba febrilt. Valde efter en stund att följa hans exempel och låta mäsket på tp-platsen ligga till sig. Det fanns gott om löja på 3-meters med en och annan av större size emellanåt. Fortsatte med detta då mina grannar inte fick något på tp, kanske aningen för länge skulle det visa sig.

När jag lade löjspöt  åt sidan för tp så hann flötet inte mer än resa sig förrän det sakta försvann under ytan och jag krokade en fin mört. Det visade sig att lekmörten var på platsen, gott. Fick i rask följd ett tiotal mörtar innan det dog ut igen, koppade då i två bollar och de återvände igen. Fick sedan under resterande tävlingstid mörtar av varierande storlek blandat med löjor som högg högt och lågt. Slutade tvåa på sektionen och är så klart nöjd med detta.

Mikael Hjelm väger in

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar